17
jul

Room Studio Architect Meetup Gala – Događaj za Pamćenje

Architect meetup gala predstavlja jedinstvenu vrstu događaja koji za cilj ima da okupi što više arhitekata kako bi uz neformalno druženje i razgovor razmenili iskustva, mišljenja i zajedno saznali najnovije trendove iz sveta arhitekture, dizajna i uređenja enterijera.

Room Furniture Concept Store kao jedan od organizatora i domaćina ovog skupa i sam ima svojstva jedinstvenosti i originalnosti na teritoriji Srbije. 

Naime, ne postoji kompanija koja ima tako sveobuhvatnu ponudu namenjenu krajnjim korisnicima koji žele da opreme i urede svoje domove i prostore. 

Gosti su počeli da se okupljaju ispred Room studija već od 19h.

U organizaciji čitavog događaja, osim Room studija, učestvovala je njihova matična kompanija Artinvest, ali i poslovni partner Ivex Mobili.

Miloš Pavlović, Project Menadžer Room Furniture Concept Store, je izjavio:

“Krajnji klijent, onaj koji sređuje svoj dom, kod nas može da završi sve – od sitnog inventara i  dekoracije do nameštaja po meri od pločastog materijala i garnitura, komoda, stolova i stolica, kako mi to zovemo, mekim nameštajem.”

Miloš Pavlović je kao i svaki član Room tima bio ljubazan i fin sa svim gostima.

Osim krajnjih klijenata, Room Studio je odličan izbor i za arhitekte. Arhitekte posluju u okruženju punom ozbiljnih izazova. Umesto da se posvete svom poslu, arhitekte veći deo svog vremena koriste u nalaženju rešenja operativne prirode. 

Na jednoj strani kupuju repromaterijal, uslužno im seče drugi kooperant, prevoz obavlja treći, a montira četvrti. Izuzetno nestabilan lanac, u kojem arhitekta umesto da nalazi nove potencijalne poslove, svoje vreme troši za kontrolu i usklađivanje svih ovih procesa.

Zato postoji Room Furniture Concept Store. Na jednom mestu arhitekte mogu naći partnera za sve potrebe u lancu snabdevanja. Uz sve to, Room studio radi i čitav proces projektovanja, od prvog susreta, preko 3D mapiranja prostora pa sve do proizvodnje i montaže.

I upravo zato se i rodila ideja za organizovanjem gala događaja na kojem će, prvenstveno arhitekte, ali i svi zaiteresovani moći da se upoznaju sa jedinstvenom ponudom Room studija.

Ovogodišnje Architect Meetup Gala druženje je organizovano 29. juna, na Novom Beogradu na preko 450m2 i svi prisutni su mogli da se uvere u udobnost italijanskih garnitura fotelja, stolica i kreveta, kao i osećaja luksuza i elegancije koji nose sa sobom.

Neformalna i opuštena atmosfera je uticala da sve prođe u najboljem mogućem redu.

Samom događaju su prisustvovale brojne poznate i cenjene ličnosti iz sveta arhitekture i javnog života. Svi oni su se složili da je Room nešto što je bilo neophodno na našim prostorima i nešto što umnogome olakšava poslove arhitekti, ali i klijentu.

Dejan Babović, jedan od najboljih arhitekata u regionu je na samom gala eventu izjavio:

“Room je na ovim prostorima jedna relativno nova stvar i dosta kvalitetna svojim sadržajem. Ja ne volim da usmeravam svoje klijente, odnosno ljude kojima pomažem u opremanju enterijera, da ih vodim na razne adrese. Volim da kad ih uputim na neku adresu, da to bude adresa na kojoj će oni da dobiju kvalitetnu ponudu i kvalitetan odgovor na svoje zahteve.”

Poznati arhitekta Dejan Babović.

Čuveni srpski arhitekta i redovni član SANU Branislav Brana Mitrović nije krio oduševljenje konceptom Room studija i ističe kako je lepo to što u današnjem svetu postoji tehnologija koja nam omogućava da vidimo različite materijale “online”, ali da je ono što pruža Room Concept Store jedna mnogo važnija dimenzija.

“To je onaj taktilni, opipljiv odnos prema toj površini koji je jako važan i veoma značajan za arhitektov rečnik. Kada imate dosta elemenata kojima možete da baratate, to je jako dobro.”

Akademik Branislav Mitrović ističe važnost taktilnog odnosa prema materijalima.

Poslednjih godina došlo je do velikih promena u konceptu i stilu života. Ne tako davno, nameštaj u stambenim i poslovnim prostorima bio je kreiran sa ciljem da zadovolji funkcionalnost, dok su dizajn i estetika bili gotovo izopšteni.

Promenom trendova, menja se i koncept života. Danas, stambeni i poslovni prostori predstavljaju koncept savremenog života, prilagođenog individualnim potrebama. 

Room nudi jedinstveni “full support” koncept, u kojem arhitekta celokupno svoje vreme koristi za kreativni rad i nalaženje novih poslova. Mnogobrojne prisutne zvanice su imale prilike da u ShowROOM-u vide taj koncept i na kraju su ostali samo sa pozitivnim utiscima.

Veliku pažnju je privukao moderan i fantastičan dizajn italijanskih kuhinja, trpezarija, dnevnih i spavaćih soba koje Room Furniture Concept Store izrađuje u saradnji sa Ivex Mobili.

Jedan od mnogobrojnih fantastičnih primeraka saradnje Room studija i Ivex Mobili.

Tokom čitavog gala eventa bilo je prisutno dobro raspoloženje, osmesi na licima i zadovoljni gosti. Da događaj bude potpun, Room ekipa je unajmila prvoklasnog kuvara koji je na licu mesta spremao najlepše gurmanske specijalitete. 

Ljubitelji slatkiša su ipak gledali i išli u pravcu nepresušne čokoladne fontane. 

cokoladna fontana na stolu sa grickalicama
Čokoladna fontana je bila jedna od glavnih „zvezda“ večeri.

Na kraju dana, tim stručnjaka Room Furniture Concept Store-a se zahvalio gostima na druženju i pozvali su sve arhitekte, ali i sve one koji žele da urede svoj prostor da dođu i uz njihovu pomoć pronađu najbolje rešenje za svoje projekte.

Kompletna reportaža Room Studio Architect Meetup Gala događaja.