27
dec

ROOM Izuzetne ličnosti decenije

IZUZETNE LIČNOSTI su ličnosti koje se izdvajaju izuzetnošću –  postignutim rezultatima, doprinosom sredini, čovekoljubljem i koji bi trebalo da budu uzori  građanima Srbije, pre svega mladima.

U saradnji sa Fabrika Fashion Agency dodelili smo ova priznanja ličnostima koje  promovišu istinske vrednosti: talenat, autentičnost, preduzimljivost, hrabrost, uspešnost,  istrajnost, velikodušnost, inovativnost, nesebičnost… Pored profesionalnih uspeha i načina na koji su do njih došli, pri izboru Izuzetnih ličnosti se podjednako vrednuju i njihovi ljudski kvaliteti.

Dobitnici nagrade za ROOM Izuzetne ličlnosti decenije su izabrani u sledećih šest kategorija:

MLADA IZUZETNA LIČNOST DECENIJE

IZUZETAN TIM DECENIJE

IZUZETNA PORODICA DECENIJE

IZUZETNA ŽENA DECENIJE

IZUZETAN MUŠKARAC DECENIJE

IZUZETNA LIČNOST DECENIJE

Jubilarna deseta dodela nagrada „ROOM Izuzetne ličnosti decenije“ za inspirisanje i motivaciju drugih na pozitivne društvene promene, održana je u Narodnom pozorištu u organizaciji agencije Fabrika.

Izuzetne ličnosti za prethodnu deceniju:

  • Teniser Novak Ðoković je proglašen za „Izuzetnu ličnost decenije“, a nagradu je u njegovom odsustvu primila majka Dijana Ðoković.

Uručujući nagradu dirigent Bojan Suđić je rekao da Ðoković nije dobio priznanje „samo zbog izuzetnog sportskog uspeha“, već i zato što odnosom prema porodici i svojom fondacijom „pokazuje da je dobar čovek i ponosan građanin Srbije“.

  • Nagrada „Mlada izuzetna ličnost decenije“ pripala je košarkašici Nataši Kovačević. „U svetu punom izazova, gde se svako suočava sa svojim izazovom, otuđenost preti da nađača snagu zajedništva. Baš zato treba solidarno da branimo poštenje, čast i viteštvo, što je oduvek krasilo naše društvo“, rekla je Kovačević.
  • Novinarka Neda Todorović nagradu „Izuzetna žena decenije“ uručila je „jednoj od najvećih srpskih glumica“ Svetlani Bojković, koja je zahvalila rekavši da je „srećna jer se među laureatima nalazi u sjajnom društvu“.
  • „Izuzetan muškarac decenije“, koji prema rečima glumice Tamare Aleksić i dalje gradi filmske svetove, je nagrađivani i svetski cenjeni scenograf Miljan Kljaković Kreka. „Nagrada će da zauzme jedno od važnih mesta u mojoj radnoj sobi. Ne znam da li sam je u potpunosti zaslužio, ali struka je rekla, a treba verovati struci“, rekao je Kljaković.
  • Nagrada „Izuzetna porodica decenije“ pripala je glumcu Nebojši Dugaliću, njegovoj supruzi Dragani i petoro njihove dece. Nagradu „ovoj netipičnoj porodici“ uručio glumac Boris Pingović. „Duboko verujem da čovek svaku zahvalnost najpre duguje Bogu. Zahvaljujem se supruzi i deci zato što su bolji od mene. Želim da nagradu podelim sa svima koji nisu izloženi javnosti, a sasvim sigurni zaslužuju isto priznanje“, rekao je Dugalić.
  • „Izuzetan tim decenije“ su svi radnici i ustanove u zdravstvu, posebno u kovid sistemu, a vlasnica Fabrike Vesna Mandić je istakla da su to „heroji današnjeg vremena na prvoj liniji fronta“.

U ime svih zdravstvenih radnika nagradu su primili predstavnici nekoliko ustanova. Anita Andrić iz KBC „Dragiša Mišović“ poželela je „svima iz kovid bolnica dosta ovakvih nagrada“, dok je Maja Stojanović iz KBC „Zvezdara“ istakla „velik uspeh u lečenju kovid pacijenata zahvaljujući radu i timu“. Dragoš Stojanović iz KBC „Zemun“ poželeo je da „što više pobeđujemo ovu bolest i da bude što više vakcinisanih“, dok je Marija Zdravković iz KBC „Bežanijska kosa“ istakla da su „dali sve od sebe da žzivot nikada ne stane“. Gordan Stevanović sa Infektivne klinike Kliničko-bolničkogg centra Srbije zahvalio je svima koji su prepoznali njihov rad koji će „trajati dok se pandemija ne završi“.

  • Specijalna plaketa manifestacije za Izuzetan koncept savremenog života pripala je Room Studiju koju je primio Miloš Pavlović.

Imajući u vidu jubilej odlučeno je da umesto godišnjih „Izuzetnih ličnosti“ nagrada bude dodeljena „Izuzetnim ličnostima decenije“.

Inače, nagrada vrednuju ličnosti koje se izdvajaju izuzetnošću po postignutim rezultatima, doprinosom sredini, čovekoljubljem i uzornošću drugim građanima Srbije, pre svega mladima.

Atmosfera sa crvenog tepiha: