luksuzna plava garnitura u dnevnom boravku
23
sep

Prednosti Kupovine Luksuznog Nameštaja – [5 Najbitnijih + Primeri]

Kupovina novog nameštaja je specijalan događaj koji često iziskuje dosta razmišljanja i dilema. Uvek sebi postavljate pitanja poput: 

  • Da li boja garniture odgovara boji zidova dnevne sobe?
  • Da li su dobre dimenzije trpezarijskog stola?
  • Da li je materijal kuhinjskih elemenata kvalitetan i slično.

Razlog za tako nešto je što u svakom prostoru u kome živimo ili radimo, unosimo svoju dušu, duh, energiju. Prostor počinje da liči na nas i mi postajemo slični tom enterijeru.

Jednostavno svako od nas želi da se oseća komforno i prijatno u svom domu. Možda i najbitnije jeste pitanje kvaliteta nameštaja jer je to ono što direktno utiče na udobnost, dizajn i celokupan utisak koji ostavlja prostorija u kojem se nalazi.

Zbog svega toga, kupovina luksuznog i modernog nameštaja je najbolji izbor. U nastavku teksta pisaćemo koje su tačno prednosti kupovine kvalitetnog i ekskluzivnog nameštaja kao i zašto je to savršen izbor za vaš topli dom.

Kupovina luksuznog i ekskluzivnog nameštaja je uvek dobar izbor.

Top 5 razloga za kupovinu luksuznog nameštaja

Najkvalitetniji nameštaj u Srbiji često kao predznak ima ‘Made in Italy’. Moderan italijanski nameštaj ima ekskluzivni dizajn i odiše luksuzom i sa razlogom je najtraženiji u Beogradu ali i celoj Srbiji.

Italijanski nameštaj je sinonim za luksuz i kao takav ima mnoge prednosti. Međutim, mi ćemo istaći samo najbitnije.

U daljem tekstu će biti više reči o benefitima koje kupovina luksuznog nameštaja donosi bilo da je u pitanju standardizovan nameštaj ili nameštaj po meri.

5 ključnih prednosti kupovine luksuznog nameštaja su:

  • Vrhunski kvalitet
  • Višestruka funkcionalnost
  • Ekskluzivni dizajn
  • Izuzetna udobnost
  • Održavanje

Kvalitet pre svega

Za razliku od brendova široke potrošnje, velike kompanije luksuznog nameštaja se ističu vrhunskim kvalitetom. Na primer, moderne ugaone garniture ili sofe obavezno imaju okvire od punog drveta za razliku od šperploče koja se koriste kod regularnog nameštaja.

Okvir od punog drveta garantuje stabilnost i veliku izdržljivost.

Osim toga, ekskluzivne kuhinje koriste najkvalitetnije materijale koji su otporni na većinu oštećenja. Samim tim, one mnogo duže mogu da zadrže svoj prvobitni sjaj.

Takođe, luksuzni nameštaj se ističe prirodnim materijalima koji utiču na udobnost, nemaju neprijatne mirise i izgledaju fantastično. Zato se uglavnom koristi prirodna koža, puno drvo, ultrakompaktan materijal specijalnih tehničkih karakteristika i slično.

Na kraju sav taj kvalitet se ogleda i u njegovoj dugovečnosti. Ekskluzivni nameštaj visokog kvaliteta će zbog svoje velike izdržljivosti trajati godinama i to je njegova glavna prednost i razlog kupovine.

Funkcionalnost nameštaja kao glavni savremeni trend

Poslednjih nekoliko godina, kupci modernog nameštaja kao jednu od najbitnijih stavki pri kupovini ističu funckionalnost. Zbog toga poznati proizvođači nameštaja ulažu velike napore da se istaknu u pogledu funkcionalnosti nameštaja.

Neki komadi nameštaja se koriste češće, pa samim tim njihova funkcionalnost više dolazi do izražaja. U svemu tome prednjače luksuzuni komadi nameštaja za dnevnu sobu ali i trpezarijski stolovi.

Ovi komadi nameštaja se koriste svakodnevno i zato je bitno da budu kvalitetni i izdržljivi, a da uz to imaju i po neku dodatnu karakteristiku koja ih izdvaja od ostalih.

Luksuzni klub stolovi koji su neizostavni deo svake savremene dnevne sobe se odlikuju neverovatnim mogućnostima transformacije. Od klasičnog stočića mogu postati sto za kompjuter ili se podeliti na dva dela.

Sve više ljudi, pri kupovini modernog nameštaja, daje značaj njegovoj funkcionalnosti.

Fantastičan dizajn koji pleni lepotom

Jedan od razloga zašto je luksuzni italijanski nameštaj toliko tražen u Srbiji jeste neverovatan dizajn. Italijani su poznati po postavljanju standarda u svetu dizajna bilo da je to u pitanju moda, automobilizam ili, u ovom slučaju, nameštaj.

Dizajn igra jednu od bitnijih uloga pri odabiru određenog komada nameštaja. Posvećenost detaljima, neobičan stil i specijalno odabrani materijali daju luksuznom nameštaju određenu notu elegancije i sofisticiraniji izgled.

To je najuočljivije kod modernih kuhinja i njenih elemenata gde se dizajneri mogu igrati različitim vrstama materijala, tekstura, izgleda i dimenzija.

Poznato je i koliko su dizajneri poslednjih godina uložili truda u trpezarijske komode i njihov neverovatan izgled. Zbog toga su postale sastavni deo kompleta sa trpezarijskim stolicama i stolovima.

Bilo da je retro ili futuristički, dizajn igra ključnu ulogu pri odabiru nameštaja.

Udobnost je luksuz

Ova rečenica nije samo fraza. U današnjem svetu gde se proizvodi štancaju kao na traci, sa kratkim životnim ciklusom i slabijim kvalitetom, komfor je postao luksuz.

Ekskluzivni proizvođači nameštaja pridaju veliku pažnju kvalitetu i udobnosti svojih proizvoda. Zbog toga je udobnost još jedna od prednosti koju vam kupovina luksuznog nameštaja može doneti.

Osim prijatnog osećaja to direktno utiče na zdravlje vas i vaše porodice. Opšte je poznato koliko je kvalitetan san bitan za zdravlje pojedinca i zato su udobni kreveti za spavanje ‘must have’.

Osim kreveta, od značajne važnosti su i trpezarijske stolice i fotelje za dnevnu sobu. To su takođe komadi na kojima se provodi dosta vremena i njihova neudobnost može dovesti do različitih nelagoda i napetosti mišića.

Udobnost je jedna od najbitnijih prednosti koje luksuzni italijanski nameštaj ima.

Održavanje 

Pitanje održavanja nameštaja se često pominje pri kupovini novog nameštaja. Da li i koji preparati se koriste? Koliko često treba održavati i da li su moguća oštećenja?

Međutim, moderni luksuzni nameštaj ima veliku prednost jer ih izdvaja kvalitet i znatno izdržljivi materijali. 

Opšte je poznato da italijanske kožne garniture ne zahtevaju previše pažnje, a mogu izdržati godine i godine korišćenja. Isto tako, drvene trpezarijske i barske stolice ojačane metalom imaju dug vek trajanja bez ikakvog održavanja.

A šta tek reći za moderne kuhinje i kupatila koje koriste specijalne Dekton i Silestone ploče koje su praktično neuništive. Ovi materijali su otporni na toplotu, direktan plamen, udarce, ogrebotine i posekotine nožem ili drugim oštrim predmetom.

Izdržljivi materijali modernih kuhinja su laki za održavanje.

Standardni luksuzni nameštaj ili nameštaj po meri?

Ustanovili smo da je kupovina luksuznog nameštaja odličan izbor i da tu ne možete pogrešiti. Za to smo istakli 5 ključnih razloga, iako ih ima dosta više.

Međutim, da li bi i kada trebalo razmisliti i o nameštaju po meri?

Najkvalitetniji nameštaj po meri se ogleda kroz moderne kuhinje vrhunskog kvaliteta, isto takve tepihe, trpezarije, dnevne sobe, kao i kroz dizajniranje ambijenta i enterijera apartmana, hotela, kancelarija, vila i slično.

Jednom kada ugledate tako uređen prostor i kada vam oči i pogled zastanu na savršenim oblicima, linijama, šarama, nijansama, shvatićete da nikada niste videli ništa slično i da je to nešto za čim ste oduvek tragali.

Uz luksuzni nameštaj po meri, vaš dom može izgledati kao iz snova.

Zaključak

Prednosti kupovine luksuznog nameštaja su mnogobrojne i višestruke. Mi smo se u ovom tekstu potrudili da istaknemo samo one najbitnije.

Moderni i kvalitetni nameštaj je uvek dobra opcija i definitivno se ‘isplati’. Doprinosi boljem zdravlju, podiže komfor na najviši nivo i uz neznatno održavanje može trajati godinama ne gubeći svoj prvobitni sjaj i izgled.

Bilo da nameštaj birate sami ili ste to prepustili profesionalnim dizajnerima enterijera, nameštaj po meri je idealan način da maksimalno iskoristite i upotpunite vaš životni prostor.

U oba slučaja Room furniture concept store se javlja kao rešenje i odgovor na sva vaša pitanja.

Ne samo da možete naći prvoklasni i moderni italijanski nameštaj za sve prostorije vašeg doma, već vam i naš tim stručnjaka stoji na raspolaganju za sva pitanja u vezi dizajna enterijera, odabira najbolje kombinacije materijala, boja i vrste nameštaja i nameštaja po meri.

Posetite nas ili kontaktirajte ukoliko želite da kupite kvalitetan i luksuzan nameštaj od renomiranih italijanskih proizvođača koji će učiniti vaš dom savršenim.