04
jul

Top 5 Odlika Moderne Ugaone Kuhinje

Moderne ugaone kuhinje postaju sve popularnije zbog svoje funkcionalnosti i estetske privlačnosti. 

Bilo da imate veliki ili mali prostor, ugaona kuhinja može transformisati vašu prostoriju u praktičan i stilizovan kutak za kuvanje i druženje. 

U ovom blogu ćemo istražiti pet ključnih odlika koje čine moderne ugaone kuhinje idealnim izborom za vaš dom. 

Bilo da vas zanimaju ugaone kuhinje sa ostrvom, ugaone kuhinje po meri ili kuhinje sa šankom, ovde ćete pronaći inspiraciju i korisne savete za planiranje vaše nove kuhinje.

Ugaona kuhinja sa šankom

Ugaona kuhinja sa šankom predstavlja idealno rešenje za moderne domove koji teže funkcionalnosti i estetici. 

Šank u ugaonoj kuhinji može služiti kao dodatni radni prostor, mesto za brze obroke ili prijatno okupljanje sa prijateljima i porodicom. 

Prednost šanka je u njegovoj multifunkcionalnosti – može se koristiti kao radna ploča tokom pripreme hrane, dok se kasnije lako transformiše u trpezarijski sto ili bar za posluženje pića. 

Osim praktične vrednosti, šank dodaje sofisticiran izgled kuhinji, stvarajući centralnu tačku koja privlači pažnju i čini prostor dinamičnijim.

+
Kuhinja DeLinea

Dizajn šanka u Scavolini kuhinjama

Scavolini kuhinje, poznate po svom vrhunskom dizajnu i kvalitetu, nude širok spektar rešenja za šankove u ugaonim kuhinjama. 

Njihovi šankovi su pažljivo dizajnirani kako bi se savršeno uklopili u bilo koji prostor, bilo da je reč o malim ugaonim kuhinjama ili prostranim enterijerima. 

Scavolini koristi visokokvalitetne materijale i modernu estetiku kako bi šankovi bili ne samo funkcionalni, već i estetski privlačni. 

Dizajn šanka može uključivati integrisane police za skladištenje, elegantne stolice i dodatke koji omogućavaju maksimalno iskorišćenje prostora. 

Posebna pažnja posvećena je detaljima, što čini svaki šank iz Scavolini ponude pravim umetničkim delom koje doprinosi celokupnom ugođaju kuhinje.

Pomoćni sto kao nastavak na radnu ploču

Pomoćni sto kao nastavak na radnu ploču u ugaonoj kuhinji predstavlja savršeno rešenje za one koji žele da maksimalno iskoriste svoj prostor. 

Ovo praktično rešenje omogućava dodatni radni prostor koji je idealan za pripremu hrane, posluživanje obroka ili čak kao prostor za druženje sa gostima. 

Uz pomoćni sto, vaša kuhinja postaje multifunkcionalna zona koja se lako prilagođava različitim potrebama i aktivnostima. 

Takođe, ovaj dodatak može olakšati organizaciju i učiniti kuhinjski rad efikasnijim, jer pruža dovoljno prostora za odlaganje kuhinjskih aparata i posuđa.

+
Kuhinja Evolution

Ugaona kuhinja sa ostrvom

Ostrvo u kuhinji nije samo estetski element već i funkcionalan dodatak koji može značajno unaprediti vašu kuhinju. 

Višenamenska upotreba ostrva omogućava da ga koristite kao dodatni radni prostor, trpezarijski sto, pa čak i kao mesto za druženje. 

Ostrvo može imati ugrađene fioke i police, što dodatno povećava skladišni prostor, ili biti opremljeno sudoperom i uređajima za kuvanje, čime se centralizuje kuhinjski rad. 

Ovo rešenje je idealno za otvorene planove prostora, jer omogućava neometano kretanje i interakciju sa ostalim članovima domaćinstva ili gostima dok pripremate obroke.

Kako Scavolini integriše ostrva u ugaone kuhinje?

Scavolini kuhinje poznate su po svojoj inovativnosti i luksuznom dizajnu, a njihova ostrva savršeno se uklapaju u svaki ugaoni raspored. 

Dizajnirana sa pažnjom na detalje, ostrva iz Scavolini ponude dolaze u različitim stilovima i veličinama kako bi zadovoljila specifične potrebe korisnika. 

Scavolini koristi visokokvalitetne materijale i moderne tehnologije kako bi osigurao dugotrajnost i funkcionalnost ostrva. 

+
Kuhinja Evolution

Njihova ostrva često uključuju pametna rešenja kao što su ugrađeni uređaji, skriveni skladišni prostori i fleksibilni dizajni koji se mogu prilagoditi svakom prostoru. 

Sa Scavolini ostrvima, vaša kuhinja neće biti samo praktična već i vizuelno impresivna, predstavljajući pravi centar doma.

Kuhinjski ormari od poda do plafona

Kuhinjski ormari od poda do plafona predstavljaju idealno rešenje za maksimalno iskorišćenje skladišnog prostora u modernim ugaonim kuhinjama. 

Ovi ormari omogućavaju da svaki centimetar prostora bude funkcionalan, čime se eliminišu „mrtvi uglovi“ i postiže visok nivo organizacije. 

Visoki ormari pružaju dovoljno mesta za odlaganje svih kuhinjskih potrepština, od svakodnevnih namirnica i posuđa do retko korišćenih aparata i sezonskih dodataka. 

Maksimalno korišćenje vertikalnog prostora doprinosi funkcionalnosti i stvara uredan i prostran izgled kuhinje, bez nagomilanih predmeta na radnim površinama.

+
Kuhinja Carattere

Police za dodatni skladišteni prostor

Police su idealno rešenje za održavanje urednosti i funkcionalnosti u modernim ugaonim kuhinjama. 

Postoji mnogo različitih tipova polica koje možete koristiti kako biste iskoristili svaki deo kuhinje. 

Otvorene police omogućavaju lak pristup često korišćenim predmetima i mogu poslužiti kao dekorativni element gde možete izložiti lepe posude ili biljke. Zatvorene police pružaju diskretan prostor za skladištenje, idealne za sakrivanje nerednih predmeta ili namirnica. 

Takođe, one se razlikuju i po materijalu od kog su napravljene što najviše utiče na sam dizajn kuhinje. 

Drvene police

Drvene police su klasičan i bezvremenski izbor za dodatni skladišteni prostor u kuhinji. 

Njihova toplina i prirodna tekstura unose osećaj udobnosti i elegancije, što ih čini idealnim za različite stilove enterijera – od rustičnih do modernih. 

One takođe omogućavaju fleksibilnost u dizajnu, jer se lako mogu prilagoditi željenim dimenzijama i završnim obradama. 

Staklene police za kuhinju

Staklene police za kuhinju donose moderan i sofisticiran izgled svakom prostoru. Njihova providnost i reflektivnost pomažu u stvaranju iluzije većeg prostora.

Ove police često dolaze u kombinaciji sa metalnim nosačima, što dodatno naglašava njihov moderan izgled. 

Mogu se koristiti za izlaganje dekorativnih predmeta, elegantnih posuda ili začina, čime se dodaje vizuelni interes i funkcionalnost vašem kuhinjskom prostoru.

+
Kuhinja Libra

Moderne metalne police

Moderne metalne police su savršen izbor za one koji preferiraju industrijski ili minimalistički stil u svojoj kuhinji. 

Izrađene od visokokvalitetnog čelika ili aluminijuma, ove police su izuzetno izdržljive i dugotrajne. Njihova glatka površina i sjajna završna obrada dodaju sofisticiranost i eleganciju prostoru. 

Metalne police su otporne na vlagu i koroziju, što ih čini idealnim za kuhinjsko okruženje gde su često izložene vodi i pari. 

Pored svoje funkcionalnosti, metalne police lako se uklapaju u moderne i dinamične kuhinjske projekte, doprinoseći čistom i organizovanom izgledu.

Zaključak

Moderne ugaone kuhinje postaju sve popularnije zbog svojih funkcionalnih i estetskih karakteristika. Kroz ovaj blog smo istakli pet ključnih odlika koje ih čine izuzetno privlačnim.

Sve ove odlike su savršeno oživljene u kuhinjama brenda Scavolini, koji kombinuje vrhunski dizajn sa praktičnošću kako bi stvorio jedinstvena rešenja za svaki dom.

Ukoliko ste u potrazi za savršenom luksuznom i visokokvalitetnom kuhinjom, Room Studio je pravo mesto za vas.

Sa našim stručnim timom i pažljivo odabranim partnerima kao što je Scavolini, garantujemo da ćemo vašu viziju pretvoriti u stvarnost. 


Ako ste inspirisani modernim ugaonim kuhinjama i želite da unapredite svoj prostor, budite slobodni da nas kontaktirate ili posetite naš showroom.