04
dec

Komadni nameštaj po meri – Cena, prednosti i vrste

Ukoliko tražite nešto što će savršeno odgovarati vašim specifičnim idejama, potrebama i željama vezanim za uređenje doma, onda je definitivno komadni nameštaj po meri najbolji izbor za vas.

Ovaj nameštaj često dolazi sa nizom prednosti koje će ispuniti sve vaše jedinstvene zahteve.

Pored toga, nameštaj po meri je često višeg kvaliteta od ostalih komada standardnih nameštaja, jer ga prave vešti majstori koristeći vrhunske materijale. 

Samim tim, ekskluzivni nameštaj po meri može dodati dašak luksuza i prefinjenosti vašem domu, dajući mu jedinstven i moderan izgled, a takođe je i odlična investicija koja će trajati dugi niz godina.

Ukoliko želite da saznate koje su to najveće prednosti, koje sve vrste postoje i od čega zavisi cena komadnog nameštaja po meri, ostanite sa nama u nastavku teksta. 

+
MORE

Od čega zavisi cena komadnog nameštaja po meri?

Prema istaživanjima, nameštaj izrađen po meri korisnika, je oko 30% skuplji od industrijskog, ali zato i višestruko kvalitetniji. 

Ako se pitate koliko košta komadni nameštaj po meri, cena zavisi od nekoliko faktora kao što su:

 1. Veličina nameštaja
 2. Složenost izrade
 3. Materijal koji se koristi

Na primer ukoliko se radi o pločastom nameštaju po meri kao što je ormar, sama veličina utiče na količinu utošenog materijala – pa što je veći komad mora biti i skuplji. 

Takođe, nameštaj od iverice je znatno jeftiniji od nameštaja punog drveta, što znači da će vrsta materijala takođe uticati na cenu.

Dakle, kada kupujete nameštaj po meri, imajte u vidu da sve, pa i cena zavisi od vaših ideja i želja. 

I ono što je najbitnije, cena komadnog nameštaja po meri je i više nego opravdana jer ima mnoge prednosti koje doprinose sve češćem izboru ovog tipa nameštaja.

+
Komoda Tiffany Night

Prednosti kupovine komadnog nameštaja po meri

Moderni komadni nameštaj po meri ima mnoge prednosti. 

Kada se odlučite za ovu vrstu nameštaja u svom domu, možete izabrati tačno kako želite da on izgleda, što će sigurno prostoru dati jedinstven izgled koji savršeno odražava vašu ličnost.

Ukoliko je kupovina komadnog nameštaja po meri upravo vaš izbor, ovo su benefiti koje on pruža:

 • unikatan dizajn
 • sami birate kvalitet
 • maksimalna funkcionalnost
 • odraz ličnosti i stila
 • možete dobiti savet stručnjaka
+
COSMOPOLITAN

Jedinstven dizajn

Prva sa liste prednosti je svakako dizajn koji vi sami definišete.

Kada je u pitanju komadni nameštaj po meri, prvo morate odlučiti kako želite da komad izgleda. 

Nakon toga sledi odabir prave boje i završne obrade. I na kraju treba da procenite kako će se taj komad nameštaja uklapati sa ostalim delovima prostora. 

Pored toga, sa toliko mogućnosti, možda vam bude komplikovano da sami uređujete svoj prostor nameštajem po meri. 

Ali ne brinite, uvek se možete obratiti stučnim licima (dizajnerima) za pomoć sa dizajniranjem i projektovanjem enterijera.

Oni će u skladu sa vašim željama, predstaviti rešenja i izabrati komadni i pločasti nameštaj po meri kako bi vaše ideje pretvorili u stvarnost.

+
Trpezarijska komoda Drops

Širok izbor visokokvalitetnih materijala

Ukoliko se odlučite za izradu nameštaja po meri, imaćete mogućnost da sami izaberete i materijal od kog će određeni komad biti napravljen.

Za pločasti nameštaj po meri se najčešće koriste puno drvo, medijapan i iverica sa raznim kombinacijama metalnih materijala i staklom. 

Što kvalitetniji materijal izaberete, time će i vaš izabrani komad nameštaja duže trajati. 

Savršeno prilagođavanje prostoru

Bilo da se radi o kuhinji, trpezariji, spavaćoj ili dnevnoj sobi, najbolji komad nameštaja za ove prostorije postoji. 

Možda ga nećete pronaći u radnji, ali zato on može biti napravljen po meri.

Sa iskustvom pravih stručnjaka možete da kreirate komad koji je upravo ono što vam je potrebno, savršene veličine, boje i materijala. 

Pritom ćete maksimalno iskoristiti prostor, a on će sigurno sjajno izgledati uz komade koji su napravljeni posebno za vas. 

+
Komoda Venice Night

Odraz vaše ličosti i stila

Ono što svi žele u svom domu jeste da izraze svoj prefinjeni ukus i sitl. 

Jedan od načina da to postignete je ovaj jedinstveni kodmad nameštaja koji je napravljen po svim vašim kriterijumima i standardima. 

Prostorije ispunjene komadima nameštaja izrađenim po meri učiniće sam prostor unikatnim i dati mu vaš lični pečat, time što takav enterijer ne postoji nigde drugde. 

Konsultovanje sa profesionalcima

Uređenju prostora je potrebno posvetiti vreme i energiju. 

Ukoliko niste stručni u ovoj oblasti, uvek je bolje da se konsultujete sa nekim ko jeste, kako ne biste napravili grešku i ako želite da se sve uklopi savršeno od početka do kraja.

Uz sve prethodne prednosti imate i ovu mogućnost, ako se odlučite da na ovaj način ulepšate svoj dom.

U Room studiju možete naći profesionalne usluge dizajnere enterijera koji su uvek na visini zadatka.

Komadni nameštaj po meri – Vrste

Ukoliko se pitate koji se sve komadni nameštaj može izraditi po meri, odgovor je gotovo sve vrste nameštaja. Od kuhinja po meri, spavaćih, dnevnih i dečijih soba, do predsoblja i trpezarija. 

A kada su generalno u pitanju komadni i pločasti nameštaj po meri, izrađuju se sledeće vrste:

 1. Kuhinjski elementi
 2. Plakari
 3. Cipelarnici
 4. Kupatilski nameštaj
 5. Komode
 6. Stolovi
 7. Police

Pored toga što su ovi komadi nameštaja funkcionalni, oni takođe daju notu jedinstvenosti i originalnosti vašem domu. 

1. Kuhinje po meri

Kada je reč o kuhinjama, uglavnom jedna veličina ne odgovara svim prostorijama. 

Zbog toga se sve više ljudi odlučuje za kuhinje po meri koje su dizajnirane da zadovolje njihove specifične potrebe i želje klijenata. 

Kuhinje po meri nude brojne prednosti kao što su visokokvalitetan materijal koji traje, fleksibilan dizajn i prilagodljivost. 

2. Plakari 

Jedna od najvećih prednosti plakara po meri je što više niste ograničeni na stilove i dimenzije koje su dostupne u prodavnicama.

Naprotiv, imate mogućnost da izaberete materijal od kog će vaš plakar biti napravljen, kao i dimenzije kako bi se savršeno uklopio u prostoriju i maksimalno iskoristio prostor. 

+
VANILA

3. Cipelarnici

Više nećete imati problema sa odlaganjem obuće, jer možete da sami dizajnirate cipelarnik koji vam je potreban.

U zavisnosti od vaših potreba, možete birati oblik, veličinu, boju i materijal kako bi se uklopio sa ostalim komadima nameštaja i samom prostorijom. 

4. Kupatilski nameštaj

Kada je u pitanju komadni nameštaj po meri, tu možemo svrstati i kupatilske elemente. 

Kada je u pitanju kupatilo, morate voditi računa najviše o materijalu elemenata zbog prirode same prostorije. 

Sa druge strane, može biti teško pronaći kupatilski nameštaj koji ste vi zamislili, jer izbor zna da bude prilično uži u odnosu na ostale komade nameštaja. 

Ako je to vaš slučaj ili želite nešto sasvim unikatno i ekskluzivno za ovu prostoriju, komadni nameštaj po meri može biti najbolje moguće rešenje. 

5. Komode

Jedan od komada nameštaja koji daje poseban izgled svake prostorije, bilo da je to dnevna soba, spavaća ili pak hodnik, jesu komode. 

Komode mogu biti raznih oblika i veličina, zatvorenog ili polu zatvorenog tipa, a takođe i kombinovane sa prostorima za knjige ili staklenim delovima za posebne detalje. 

Možda ne deluje tako, ali komode su jedan od komada nameštaja koji mogu uneti prefinjeni i luskuzni stil u dnevnim boravcima i ostalim prostorijama, samo je važno da ih uklopite sa ostalim nameštajem. 

+
TV komoda Venice

6. Stolovi

Trpezarijski stolovi su komad nameštaja koji mnoge ljude asocira na porodične trenutke, ukusna jela i nezaboravne proslave i zato bi trebalo ozbiljno pristupiti njihovoj kupovini. 

Postoji mnogo vrsta trpezarijskih stolova i često je veoma teško odabrati najbolji.

Ukoliko želite sto koji nije standardnih dimenzija, možete se odlučiti za izradu stola po dimenzijama i dizajnu kakav vi želite. 

Takođe, pored trpezarijskih stolova, možete dizajnirati klub stočiće i radne stolove kakvi su potrebni vašem domu. 

+
Trpezarijski sto Taurus

7. Police

Bilo da su u pitanju zidne, podne ili TV police, ponekad može biti nezgodno uklopiti ih u određeni prostor ili na mesto gde tačno želite da one budu.

U tim situacijama najbolje rešenje je svakako da ih za vas izrade po meri. Dimenzije, dizajn i materijal će upotpuniti željeni prostor i učiniti zid ili celu prostoriju jedinstvenom i punom stila. 

Zaključak

Komadni nameštaj po meri se najčešće izrađuje kada klijenti žele da maksimalno iskoriste svoje prostorije, ali i kad požele da im daju svoj lični pečat.

Prednosti ove vrste nameštaja su te što sami birate kvalitet i dizajn, savršeno se uklapa u prostoj koji uređujete, a pritom kroz njega možete izraziti vašu ličnost i stil.

Ukoliko želite komadni i pločasti nameštaj po meri, Room Studio vam može pružiti maksimalno funkcionalan nameštaj koji je dizajniran po vašoj želji.

Takođe, na raspolaganju imate i usluge našeg tima dizajnera enterijera, koji vam mogu pomoći da dizajnirate ili odaberete pravi nameštaj kako bi vaše ideje pretvorili u stvarnost.

Dakle, ako želite da Vaš dom bude kreiran po vašoj meri i ispunjen kvalitetnim i luksuznim nameštajem, budite slobodni da nas kontaktirate ili posetite naš showroom.