najbolje ugaone garniture
22
maj

Ko pravi najbolje ugaone garniture na svetu? 

Nijedan komad nameštaja ne odlikuje dnevni boravak kao ugaona garnitura i zato treba posvetiti pažnju i izdvojiti vreme za njen izbor. 

Tržište nameštaja se konstantno širi što dovodi do beskrajnih mogućnosti izbora modela, oblika, veličina, dizajna i proizvođača. 

Samim tim se i nameće sledeće pitanje: Ko proizvodi najbolje ugaone garniture?

U ovom blogu ćemo predstaviti neke od vodećih proizvođača kako bismo uspeli da vam olakšamo izbor pri kupovini najbolje ugaone garniture za vaš dom.

+
Garnitura Lars

Italija – Sinonim za moderan dizajn i vrhunski kvalitet nameštaja

Italija je država koja je prepoznatljiva po inovativnom i modernom dizajnu, ali i visokokvalitetnom nameštaju. 

Ova zemlja je stekla reputaciju u svetu dizajna i poznata je po kombinovanju tradicionalnih i savremenih elemenata. 

Italijanski nameštaj se sastoji od mnogobrojnih detalja, kvalitetne ručne izrade i pažljivo odabranih materijala koji garantuju dugovečnost i izdržljivost. 

Pored toga, ova zemlja nastavlja da postavlja trendove i inspiriše dizajnere širom sveta, što dovodi do toga da je ona pravi raj za ljubitelje nameštaja i enterijera. 

Italija se ponosi svojom dizajnerskom industrijom visokovalitetnog nameštaja i nastavlja da pleni svojom genijalnošću u umetnosti izrade nameštaja.

Samim tim, očekivano je da upravo iz ove zemlje dolaze najbolji proizvođači ugaonih garnitura na svetu.

Najbolji italijanski (svetski) proizvođači ugaonih garnitura

Kada su u pitanju najbolje ugaone garniture, postoji nekoliko italijanskih proizvođača koji se izdvajaju od ostalih.

Ovi proizvođači daju prioritet inovacijama u svom dizajnu i koriste najfinije materijale i tehnike kako bi stvorili komade koji ne samo da izgledaju lepo, već su i veoma funkcionalni. 

Od elegantnih i modernih do klasičnih i stilskih, oni nude širok spektar opcija koje odgovaraju svim specijalnim preferencijama. 

Pritom, ulaganjem u ugaonu garnituru jednog od ovih vrhunskih italijanskih proizvođača osigurava da ćete imati komad nameštaja koji je moderan i izdržljiv u godinama koje dolaze.

Neki od najpoznatijih italijanskih proizvođača ugaonih garnitura su:

 • Loiudiced 
 • Bonaldo
 • Alpa Salotti
 • Tonin Casa
 • Cierre

1. Loiudiced 

Loiudiced, cenjeni italijanski proizvođač nameštaja, izdvaja se od konkurencije svojom neuporedivom pažnjom na detaljima i posvećenošću kvalitetu. 

Njihove ugaone garniture su izrađene uzimajući u obzir ne samo estetsku privlačnost već i praktičnost i funkcionalnost svakog komada. 

+
Garnitura Boss

Od odabira visokokvalitetnih materijala do preciznosti u svakom rezu i spoju, Loiudiced osigurava da njihov nameštaj bude izdržljiv i dugotrajan. 

Takođe, njihova izuzetna usluga za kupce i spremnost da saslušaju specifične potrebe i zahteve ih izdvajaju od drugih proizvođača. 

2. Bonaldo

Kada su u pitanju najbolje ugaone garniture, Bonaldo se ističe kao jedan od najčešće biranih italijanskih proizvođača na današnjem tržištu. 

Ono što ih izdvaja je njihova nepopustljiva posvećenost kvalitetu i besprekornom dizajnu. 

+
Garnitura Skid

Bonaldo se ponosi upotrebom najkvalitetnijih materijala za kreiranje komada koji su izdržljivi i dugotrajni, sa nizom stilova i dizajna koji odgovaraju svakom ukusu. 

Nije ni čudo da je Bonaldo ime od poverenja u svetu nameštaja, a njihova posvećenost izvrsnosti je očigledna u svakom komadu koji proizvedu. 

3. Alpa Salotti

Ukoliko ste u potrazi za najboljom ugaonom garniturom, Alpa Salotti je ime koje se ne može zanemariti. 

Sa decenijama iskustva i stručnosti, etablirali su se kao jedan od najboljih italijanskih proizvođača nameštaja. 

+
Garnitura Trevi

Ono što ih izdvaja je njihov jedinstveni pristup dizajniranju i kreiranju ugaonih garnitura koje su udobne i praktične, a pritom savršenog dizajna. 

Od visokokvalitetnih materijala do najsitnijih detalja, svaki aspekt njihovog proizvodnog procesa se pažljivo ispituje kako bi se osiguralo da je krajnji proizvod najvišeg kvaliteta.

4. Tonin Casa

Tonin Casa je italijanski proizvođač nameštaja takođe poznat po svojim izuzetnim ugaonim garniturama. 

Ono što ih istinski izdvaja je njihova nepokolebljiva pažnja prema detaljima i posvećenost kvalitetnoj izradi. 

Svaki komad je pomno izrađen koristeći samo najfinije materijale, što rezultira ugaonim garniturama koje nisu samo elegantne, već i napravljene da traju. 

Bilo da tražite šik i moderan ili tradicionalniji dizajn, Tonin Casa ima nešto za svaki ukus i dekor. 

5. Cierre

Cierre je poznati italijanski proizvođač nameštaja specijalizovan za proizvodnju kvalitetnih i modernih ugaonih garnitura, sofa za dnevni boravak, fotelja i drugih komada nameštaja. 

Poznati su po svom modernom, elegantnom i minimalističkom dizajnu, sa fokusom na visokokvalitetne materijale, izradu i detalje.

Cierre-ova kolekcija ugaonog nameštaja uključuje širok spektar garnitura u obliku slova U i L, koje su udobne i prilagodljive različitim prostorima i životnim stilovima. 

Kompanija koristi vrhunske materijale kao što su koža, razne tkanine i drvo za kreiranje bezvremenskih i izdržljivih komada koji su istovremeno funkcionalni i stilski.

Glavne odlike savremenih ugaonih garnitura

Moderne ugaone garniture podrazumevaju jednostavan i elegantnan stil koji se uklapa u sve prostorije i dizajne. 

Neke od njihovih glavnih karakteristika su:

 • Luksuz
 • Materijal 
 • Funkcionalnost

Luksuzne ugaone garniture

Savremene ugaone garniture obično imaju minimalistički dizajn sa čistim linijama i jednostavnim oblicima koji pružaju elegantan, moderan i luksuzan izgled.

Kada je u pitanju boja, uglavnom je zatupljena jedna koja najviše podrazumeva nijanse poput bež, sive i crne, ali to naravno ne znači da neka jarka boja ne može izgledati šik i moderno.

+
Garnitura Fusion

Na kraju, ulaganje u luksuznu ugaonu garnituru je pametan izbor za one koji žele da podignu svoj životni prostor na viši nivo i dodaju element sofisticiranosti svom domu.

Materijal od kog su napravljene

Moderne ugaone garniture mogu biti napravljene od velikog broja različitih materijala, ali najtraženiji materijali su svakako:

 • Koža (jedan od najpopularnijih materijala za savremene ugaone garniture zbog svoje izdržljivosti, lakoće održavanja i elegantnog izgleda)
 • Eko koža (izgleda kao koža, ali je napravljena od sintetičkih materijala)
 • Različite tkanine (mogu biti izrađene od prirodnih vlakana kao što su pamuk i lan, ili sintetičkih vlakana kao što su poliester i akril).

Takođe, često se mogu videti detalji od drugog materijala, kao što je metal ili drvo koji isto doprinose modernijem izgledu celokupne ugaone garniture. 

Funkcionalnost modernih ugaonih garnitura

Savremene ugaone garniture nisu samo estetski lepe, već je i njihova funkcionalnost na zavidnom nivou. 

Mnoge od njih poseduju skladišni prostor, mogućnost rasklapanja, naslone za glavu i ruke koji se mogu prilagođavati, kao i podesive naslone. 

Sve ovo dovodi do toga, da je tražnja za kombinacijom maksimalne udobnosti i vrhunskog dizajna u sve većem porastu. 

Zaključak

Dakle, kada je u pitanju pronalaženje najbolje ugaone garniture na svetu, definitivno bi trebalo da skrenete pogled ka Italiji. 

Sa svojom dugom istorijom u modi i ljubavlju prema tradicionalnoj izradi, italijanski proizvođači su podigli formu umetnosti na nove visine i definitivno postali jedni od najboljih.

Ukolliko se pitate gde u Srbiji možete pronaći italijanske ugaone garniture, budite sigurni da ćete najkvalitetniji i najveći izbor pronaći u Room Studiju.

Pored kvalitetnog italijanskog nameštaja, na raspolaganju su vam i usluge tima dizajnera enterijera, koji će vam omogućiti niz vrhunskih rešenja i opcija kako bi upotpuniti vaš dom i dali mu posebnu dozu sofisticiranosti.

Zato ne oklevajte da nas kontaktirate ili posetite naš showroom, a mi ćemo vam omogućiti da vaš dom bude ispunjen kvalitetnim i luksuznim nameštajem.