03
avg

Gordana Tomic slikarka

Umetnička dela Gordane Tomić, naše slikarke internacionalne karijere, takođe čine da portfolio ROOM concept store-a ima autentičan deluxe karakter. Slike iz serijala “Heaven and Earth”, “Cadences of Color” i “The Odsyssey Within”, nastale u poslednjih 6 godine, koliko je njen rad prisutan na njujorškoj fine- art sceni, nalaze se prvi put u domaćem zastupništvu i kroz naš jedinstveni koncept deo su naše art ponude.
U ovim vremenima kada se savremena umetnost razvija u poznatim pravcima, za umetnika je izuzetno teško da ostane jedinstven u svom promišljanju, u stvaranju autentčnog sveta likovnosti, koji svojim autorskim rukopisom i senzibilitetom krči put specifičnom vidu apstraktne umetnosti. Gordana Tomić je jedna od retkih umetnica sa ovih prostora koja godinama proučava tradicionalnu Dalekoistočnu kulturu, ZEN filozofiju i umetnost, pokušavajući da otkrije nedokučivu tajnu „umeća mira“.

Pozivamo Vas da pogledate nežne ili vibrantne motive SAKURA (cvet trešnje) i kapitalni SUNSET i žarko izlazeće SUNCE ili mirne izmaglice ribarskih jutrenja, uglavnom slike velikih formata, a u diptih formi u dimenziji i od oko 4m. Zamislite ih ili isprobajte kako obogaćuju Vaš enterijer, doprinoseći da bude i moderan i bezvremen, originalan i isključivo Vaš.